Nevralgia intercostală

Nevralgia intercostal? reprezint? inflama?ia de diferite cauze a unui nerv intercostal ?i se manifest? prin durere toracic? anterioar?.

Întrucât de multe ori pacienții se alarmează crezând că este vorba despre o durere de inimă, iată câteva caracteristici care ajută la diferențierea celor două cauze de durere toracică: durerea din nevralgia intercostală este ascuțită (ca o înțepătură), apare de-a lungul traiectului unui nerv, ține câteva secunde, reapare sau se accentuează la mișcarea toracelui, la respirație sau la apăsarea pe piept; în contrast, durerea de origine cardiacă este de obicei indicată cu palma (pe o suprafață mai mare), nu se modifică cu respirația, tusea sau schimbarea poziției (cu excepția celei din pericardită carea se agravează la inspir profund și în poziția culcat), este asociată cu efortul și durează de obicei câteva zeci de secunde-minute. Sigur există și dureri cardiace atipice care pot preta la confuzii diagnostice.

Cauzele care pot declanșa o nevralgie intercostală sunt frigul, traumatismele sau herpes-zoster (caz în care durerea poate preceda erupția cutanată specifică). Uneori durerea intercostală poate porni din spate, de la o afecțiune a coloanei vertebrale care comprimă rădăcina a nervului intercostal.

Tratamentul constă în aplicații calde local și antiinflamatoare topic (diclofenac, ketoprofen gel), eventual miorelaxante (midocalm).

Add comment


Security code
Refresh