Enap (enalapril) - prospect

Enap (enelapril), viagra stuff comprimate - prospect

Prezentare farmaceutică: Comprimate conţinând 10 mg şi 20 mg de enalapril maleat (cutii cu 20 şi 100 buc.).

Acţiune terapeutică: Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei, Enalaprilul este derivat din 2 aminoacizi: L-alanina şi L-prolina, fără grup sulfhidril în structură. În organism este hidrolizat în enalaprilat, un puternic inhibitor al dipeptidil-carboxipeptidazei (enzima de conversie a angiotensinei - ACE), care transformă angiotensina I în angiotensină II şi dezintegrează kininele, în special bradikinina. După administrarea per os, 60% din enalapril este absorbit. Concentraţia plasmatică maximă este realizată în 3-4 ore după administrare. Enapul reduce presiunea sanguină din hipertensiunea esenţială sau renală, fără să afecteze negativ activitatea mentală. Poate fi folosit singur sau concomitent cu alte antihipertensive, în special cu diuretice. Este, de asemenea, util în tratamentul insuficienţei cardiace congestive.

Indicaţii: Toate stadiile hipertensiunii esenţiale: hipertensiunea reno-vasculară; insuficienţa cardiacă congestivă.

Mod de administrare: Tratamentul va fi strict individualizat, în funcţie de starea şi evoluţia pacientului. În general, se administrează 10-20 mg sau 40 mg pe zi per os, o dată sau divizate în două prize zilnice, înainte sau după mese. Nu se va depăşi doza de 80 mg pe zi. În hipertensiunea arterială medie, doza zilnică iniţială este de 10 mg sau 20 mg într-o singură priză. Doza de întreţinere este de 20 mg pe zi. În hipertensiunea reno-vasculară, doza zilnică iniţială este de 5 mg sau mai mică. Ea poate fi crescută gradat, ajungând la 20 mg o dată pe zi. Dacă este posibil, pacienţii cu hipertensiune arterială ridicată trebuie să întrerupă tratamentul cu diuretice cu 2-3 zile înainte de începerea tratamentului cu Enap, evitându-se astfel riscul instalării unei hipotensiuni arteriale. În insuficienţa cardiacă congestivă, doza iniţială este de 5 mg sau mai puţin, doza de întreţinere fiind 10-20 mg pe zi într-o singură priză sau două prize zilnice. Pentru a decide doza de întreţinere, este necesar ca pacientul să fie urmărit 2-4 săptămâni. Tensiunea arterială şi funcţia renală trebuie verificate înainte de începerea tratamentului şi în cursul acestuia. Înainte de începerea tratamentului trebuie scăzută cantitatea de diuretice administrată şi, dacă este posibil, să se asocieze glicozizi digitalici. La pacienţii cu insuficienţă renală se recomandă utilizarea unor doze iniţiale mici, doza de întreţinere să fie cât mai mică şi la intervale cât mai lungi de timp. Enalaprilul este eliminat prin dializă.

Reacţii adverse: Pot apărea: cefalee, oboseală, greaţă; mai rar: hipotensiune, hipotensiune ortostatică, diaree, crampe musculare, tuse, eritem, edem angioneurotic. Rar se înregistrează creşterea creatininei serice, cu revenire la normal după întreruperea medicamentului. În general, reacţiile adverse sunt mai frecvente la pacienţii cu funcţii renale afectate şi sub tratament concomitent cu diuretice.

Contraindicaţii: Hipersensibilizare la produs sau metaboliţii lui.

Precauţii: În cursul sarcinii şi la femeile care alăptează, apreciindu-se corect raportul risc - beneficiu terapeutic. Nu sunt studii suficiente privind administrarea produsului la copii.

Comments  

# RODICA 2012-08-08 05:24
am uitat sa specific ca am 58 de ani .
Reply | Reply with quote | Quote
# RODICA 2012-08-07 15:51
buna seara . va scriudv,deoarec e nu am medic de famile abia azi am depus actele,as dorii si eu un sfat in legatura cu tratamentul care mi-a fost dat de un medic de la spital,fara analize,fara nimic. am fost la spital cu dureri extraordinar de puternice de cap,ma durea tot capul,in forma de casca asa era durerea,mi-au facut o injectie,mi-au dat si o pastila sa o sparg in dinti,iar la plecareo reteta sa o iau de la farmacie,care era pentru ENALAPRIL 1 de 2 ori pe zi si KETOTIFEN tot 1 de 2 ori pe zii,ce ma deranjaza este ca acum nu pot dormi noaptea de tuse,cum pun capul pe perna cum incep sa tusesc. Mentionez ca mai am de luat medicamente pentru cardiopatie ischemica,astm ,dar nu le mai pot lua deoarece pe prospectul de la ENALAPRIL sunt o groaza de interdictii,nu stiu ce anume din cele 2 medicamente da aceasta tuse,va rog sa-mi spuneti la ce anume sa renunt sau ce sa fac.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-08 14:51
Buna ziua,
De obicei la urgenta se prescriu medicamente care trebuie luate pana cand pacientul ajunge la medicul specialist. Nu ati mentionat ce diagnostic ati primit atunci cand ati mers la spital - poate ati avut un puseu hipertensiv si de acolo durerea de cap. Oricum faptul ca aveti o boala de inima presupune sa fiti luata in evidenta de un medic cardiolog. Tusea poate fi un efect advers al enalapril, dar poate fi si in cadrul bolii cardiace sau respiratorii sau legata de o alta patologie, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian . Mesajul e ca trebuie sa ajungeti la medicul specialist cardiolog si pneumolog. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh