Emetiral (proclorperazină), supoz. - prospect

Emetiral (proclorperazin?), sovaldi cheap supozitoare - prospect

Compoziţie: Supozitoare a 5 mg şi 25 mg emetiral.

Acţiune farmacoterapeutică: Emetiralul derivat de fenotiazină are proprietăţi neuroleptice asemănătoare clordelazinului. Se caracterizează însă în mod special prin acţiunea sa antiemetică, care este de 4 ori mai mare decât la Clordelazin, în timp ce deprimarea funcţiei motorii reprezintă numai 2/3, iar acţiunea adrenalitică şi hipotensoare este redusă la jumătate. Aceste fapte au orientat indicaţiile clinice ale Emetiralului spre tratamentul emezei. Se remarcă însă şi efectele de reglare a activităţii psihice, sedative şi hipnotice ale Emetiralului.

Indicaţii: Indicaţia majoră o constituie greţurile de orice natură; uremie, encefalopatii hipertensive, sindrom Méničre, intoleranţe medica-mentoase, radioterapie, vărsături postoperatorii, vărsături determinate de afecţiuni gastrointestinale sau psihice, vărsături incoercibile de sarcină. Afecţiuni psihice (delir, halucinaţii, manie acută, schizofrenie, stări anxioase), migrene, insomnii.

Contraindicaţii: Arterioscleroză cerebrală, leziuni hepatice şi renale, boala ulceroasă, comă barbiturică, etilică sau prin opiacee. Copii sub 6 ani.

Mod de administrare: Adulţi: doza obişnuită este de 15-30 mg pe zi, repartizată în 2-3 prize. În afecţiunile psihice doza zilnică variază între 50-250 mg după caz; la doza maximă se va ajunge prin creştere progresivă, cu 10 mg zilnic sau la 2 zile, până la obţinerea efectului. Doza de întreţinere este de 25-50 mg pe zi (în funcţie de toleranţa individuală). Dozele pe cale rectală sunt aceleaşi ca şi pentru calea orală. Se recomandă ca iniţial să se folosească supozitoare de 5 mg pentru a se stabili doza minimă eficace în obţinerea rezultatului dorit. Durata unei cure de tratament în mod obişnuit nu trebuie să depăşească 2 săptămâni. Copii: Nu va fi administrat copiilor sub 6 ani. La copiii peste 6 ani posologia este foarte variabilă, în funcţie de cazul clinic şi de susceptibilitatea individuală a bolnavului. Ea va fi fixată numai de medic: în general 1/2 mg/kg corp/24 ore; această doză va fi repartizată în mai multe prize. Nu se va depăşi doza de 20 mg/24 ore.

Efecte secundare: Emetiralul este tolerat atât local, cât şi general. Folosirea îndelungată, deşi nu provoacă modificări funcţionale sau histologice persistente, predispune la tulburări nervoase extrapiramidale reprezentate prin contracturi ale musculaturii membrelor şi feţei însoţite de trasmus urmat de deschiderea exagerată a gurii, mişcări necoordonate ale mâinilor şi globilor oculari. Uneori pot surveni tulburări de acomodare, iritaţie gastrică, uscăciunea mucoaselor. Toate acestea survin rar şi cedează imediat la întreruperea tratamentului, fără sechele.

Prezentare farmaceutică: Cutii a 6 supozitoare.

Comments  

# bianca 2012-04-06 06:04
medicamentul emetiral este de vomitat sunt la tub si sunt verzi?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh