Terapia biologică în psoriazis și riscul cardiovascular

Odat? cu utilizarea terapiei biologice în tratamentul psoriazisului au ap?rut ?i rapoarte preliminare referitor la riscul crescut de evenimente cardiovasculare majore la pacien?ii trata?i cu anticorpi monoclonali.

Ustekinumab și briakinumab (anticorpi monoclonali anti IL-12/23), adalmumab, etanercept și infliximab (agenți anti-TNF), sunt eficienți în tratamentul psoriazisului cronic în plăci.

O meta-analiză publicată în JAMA a infirmat însă asocierea terapiei biologice din psoriazis cu un risc crescut de accidente cardiovasculare. Studiul nu a avut însă suficientă putere statistică pentru a exclude această asociere, între limitele acestuia numărându-se frecvența mică de apariție a evenimentelor cardiovasculare în grupul de control și durata mică de urmărire a pacienților.

Comments  

# Nicoleta112 2017-12-19 22:18
Am mostenit de la mama mea psoriazisul. Am 32 de ani si arata foarte urat . In timpul toamnei - iernii apare foarte exploziv. Am citit multe si am fost la medici de nenumarate ori, dar fara rezultate prea bune. In urma cu un an, am descoperit crema naturala pentru psoriazis si eczeme de la DermaE iar de atunci o folosesc mereu. Pentru mine e singurul produs care functioneaza. In schimb pe la a 3 crema am inceput sa vad rezultatele foarte bune si recomand. Va pup, :lol:
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh