Mituri despre spălarea părului

Indiferent dacă ne referim la recomandările bunicilor („Trebuie să te speli mai rar pe cap, ca părul să nu devină gras sau să nu cadă”) sau la reclamele de la televizor (balsam, spumă, formule inovatoare), avem tendința să ne lăsăm influențați de sfaturi care nu au niciun argument care să le susțină.

Spălarea zilnică este dăunătoare părului

Spălarea zilnică a părului este sigură şi sănătoasă, indiferent de tipul de păr. Persoanele cu firul de păr aspru, uscat preferă de cele mai multe ori să-şi spele părul la un interval de minim 2 zile. Indiferent de tipul de păr, dacă nu se foloseşte un şampon cu o formulă puternică şi se aplică balsam după spălare, spălarea zilnică a părului nu reprezintă niciun pericol!

Calitatea unui şampon stă în cantitatea de spumă produsă

Cu toţii înclinăm să credem că părul nostru este cu atât mai curat cu cât cantitatea de spumă produsă la şamponare este mai mare. În realitatea lucrurile nu stau chiar aşa. Spuma apare când moleculele de surfactant din şampon iau contact cu aerul şi creează milioane de balonaşe. Spuma trebuie să fie suficientă cât pentru a lubrifia firele de păr şi scalpul, deci o picătură dintr-un şampon eficient este suficientă pentru o spălare!

Pentru un păr frumos e obligatoriu balsamul

Este doar o reclamă bună pentru a vinde două produse în loc de unul! Un şampon normal conţine suficiente ingrediente pentru a îngriji firul de păr. Balsamul aduce un surplus de hidratare şi protecţie, dar aplicarea acestuia nu e obligatorie.

După o perioadă părul se obişnuişte cu şamponul şi acesta nu mai are efect – e nevoie periodic de o schimbare a mărcii

Nimic mai greşit! Dacă un şampon e eficient pentru un anume tip de păr, va fi mereu. Calităţile lui nu se schimbă, iar părul nu devine mai pretenţios. Dacă îţi place un anume şampon nu trebuie să-l schimbi din superstiţie.

Formulele „Clarifying” sunt necesare pentru a scăpa de produsele de fixare a părului

Afirmaţia este parţial adevărată, în cazul folosirii de produse cosmetice foarte rezistente, cum sunt pomada, spuma sau gelul, dar formula trebuie folosită cel mult o dată pe săptămână. Aceste formule de curăţare intensă îndepărtează eficient produsele de fixare dar pot afecta şi firele de păr dacă sunt folosite prea des.

Comments  

# Alex 2017-07-12 14:02
:o serios?? Pare scris se o puștoaica de 15 ani maxim!! :sad:
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh