Medicii tineri tratează bolile cardiovasculare mai bine

Medicii tineri diagnosticheaz? ?i trateaz? mai bine bolile cardiovasculare decât colegii lor mai în vârst?, prescription conform unui studiu italian publicat în International Journal of Clinical Practice ?i citat de Medscape.

Probabilitatea de a recomanda investigații pentru stratificarea riscului cardiovascular conform ghidurilor și de a prescrie medicamente pentru reducerea riscului (antiplachetare, hipolipemiante) a fost mai mare la medicii tineri față de seniori, care au recomandat mai mult modificări ale stilului de viață. Diferența de recomandări în funcție de vârsta medicului s-a văzut în rata de control a factorilor majori de risc cardiovascular, care a fost mai mare la medicii tineri.

Rezultatele reflectă educația medicală mai bună a tinerilor medici, aderarea acestora la conceptul de medicină bazată pe dovezi și utilizarea suportului electronic în practica lor zilnică (folosirea de aplicații pentru monitorizarea pacienților – după cum am văzut, iPhoneul poate fi transformat într-un cardiolog digital). Fără a intra în conflict cu performanța mai bună a tinerilor, un medic cu vechime are un mare avantaj, cel al experienței, care este de neînlocuit.

foto: guardian.co.uk

Add comment


Security code
Refresh