Mașina, un mic laborator de analize

Medicina intr? din ce în ce mai mult în era digital?, viagra ?i acest lucru este sus?inut de intrarea recent? a companiilor auto pe pia?a de s?n?tate.

Glucometru pentru diabetici – hipoglicemia și simptomele neuroglicopenice sunt incriminate uneori în accidentele auto în care sunt implicate persoane cu diabet zaharat. Pentru a preveni episoadele de hipoglicemie la volan, Ford și Medtronic au pus la punct un monitor de glucoză încorporat în bord care avertizează șoferul în cazul scăderii glicemiei sub valoarea setată.

Alergometru – în cadrul aceluiași pachet de aplicații medicale, cele două companii propun o soluție și pentru pacienții alergici și anume un senzor de detecție a concentrației de alergeni (ex. polen).

Alcoolmetru – similar glucometrului există și dispozitive care măsoară alcoolemia șoferului și care sunt conectate la sistemul de pornire al mașinii (astfel încât persoanele care au consumat prea mult alcool să conducă mașina).

Scaun care depistează infarctul miocardic – tot compania Ford a dezvoltat un scaun de șofer care are încorporat un monitor EKG și care depistează înregistrările anormale ce necesită consult medical de urgență cu o acuratețe de 95-98%.

Add comment


Security code
Refresh