Antiinflamatoarele în sarcină cresc riscul de avort

Femeile gravide care iau antiinflamatoare în primele 20 s?pt?mâni de sarcin? au un risc crescut de avort, viagra potrivit un studiu publicat în CMAJ.

Astfel, folosirea antiinflamatoarelor de tipul ibuprofen, naproxen, diclofenac, celecoxib chiar înainte de a rămâne gravide sau precoce în sarcină a fost asociată cu un risc de 2.4 ori de avort. Mecanismul prin care antiinflamatoarele pot induce pierderea sarcinii este presupus a fi legat de interferarea cu producția de prostaglandine.

Despre antiinflamatoare se știe deja că sunt contraindicate în ultimul trimestru de sarcină, deoarece pot produce tulburări circulatorii fetaleînchidere prematură a canalului arterial, hipertensiune pulmonară și deces in utero.

Pentru gravidele care au nevoie de un analgezic pentru o durere ocazională (cum ar fi o durere de cap), paracetamolul este o alternativă sigură.

Mai multe despre siguranța administrării medicamentelor în sarcină puteți citi aici.

foto: womenshealth.gov

Comments  

# Norina 2012-01-23 09:43
un singur comentariu am ! scoate-ti va rog porcaria cu facebook, twitter sau alte retele de socializare. nu e normal sa apara fereastra respectiva la fiecare articol si nici sa nu existe posibilitatae inchiderii ei! multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-01-23 12:52
Buna seara,
Butoanele si ferestrele cu retelele de socializare sunt in afara continutului articolelor, am optat sa le afisam pentru ca multi dintre utilizatori le folosesc si putem astfel primi un feedback pentru ceea ce scriem. Multumim pentru intelegere!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh