Un EKG cum n-ai mai văzut

Iat? o provocare de interpretare a unui EKG la un pacient cu durere toracic?, buy cialis via The Happy Hospitalist. Probabil nimeni nu a întâlnit a?a ceva în c?r?ile de EKG pe care le-a studiat. Ceva idei?

Ei bine, este vorba despre un stimulator carotidian, folosit pentru controlul hipertensiunii arteriale. Alături de denervarea renală, sistemele de stimulare carotidiană sunt o nouă opțiune de tratament pentru hipertensiunea arterială refractară la medicație (circa 20-30% dintre hipertensivi). Un exemplu este Rheos Baroreflex Hypertension Therapy System (CVRx), care constă într-un dispozitiv ce se implantează sub claviculă și care stimlează electric baroreceptorii carotidieni din sinusul carotidian, în funcție de valorile tensionale detectate. Sistemul Rheos mimează baroreflexul carotidian (un mecanism implicat în reglarea tensiunii arteriale), ducând la scăderea activității simpatice și la creșterea tonusului parasimpatic: scade frecvența cardiacă, se produce vasodilatație, scade eliberarea de renină și crește diureza.

Rezultatele studiului Rheos Pivotal Trial au arătat că după 12 luni de tratament cu BAT (baroreflex activation therapy) 54% dintre pacienți au atins ținta valorilor tensionale. În plus, terapia cu Rheos a produs o scădere a masei ventriculare stângi cu 13%.

Mai multe despre tratamentul intervențional ar hipertensiunii arteriale puteți citi aici.

Comments  

# LILI 2011-04-18 11:42
Buna ziua,
O ruda apropiata si-a facut un EXAMEN CT totacico-pulmon ar si abdomino-pelvin.
La cel abdomino pelvin s-a evidentiat ficat chist biliar de 6 mm,segment VIII.
Va rog daca se poate sa ma lamuriti ce inseamna acest lucru.
Va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh