Tratament cu celule stem pentru cardiopatia ischemică

Injectarea intracardiac? de celule stem la pacien?ii cu angin? refractar? a redus la jum?tate num?rul episoadelor de durere anginoas? ?i a dublat toleran?a la efort, sales purchase conform unui studiu publicat în Circulation Research ?i citat de BBC.

Pacienții cu angină severă au primit injecții intracardiace cu celulele stem hematopoetice CD34+, prelevate din sânge. Studii anterioare arătaseră că aceste celule au capacitatea de a forma neovase în miocardul bolnav. După recoltare, cercetătorii au folosit un substrat pentru creșterea numărului acestor celule și le-au injectat în porțiunile de miocard care sufereau de ischemie.

Rezultatele sunt promițătoare, însă deocamdată mai trebuie studiat profilul de siguranță al procedurii, după ce au fost constatate cazuri de afectare miocardică, durere toracică sau osoasă.

Injecția intramiocardică de celule stem a redus numărul episoadelor de angină la 6.3/săptămână (față de 11 în grupul placebo) și a îmbunătățit durata toleranței la efort cu 139 secunde (față de un plus de 69 secunde în grupul placebo).

foto: touchcardiology.com

Add comment


Security code
Refresh