Ochelarii 3D, sursă de infecții

Pe lâng? spectacolul vizual, for sale filmele 3D aduc cu sine ?i riscuri: ochelarii 3D pot ?i surs? de propagare a unor microbi.

Deși ochelarii ar trebui dezinfectați după fiecare proiecție, acest lucru nu este făcut întotdeauna în multe dintre cinematografe. Lipsa măsurilor de igienizare a ochelarilor 3D favorizează apariția infecțiilor cutanate și oftalmologice. Cercetările din SUA au arătat că ochelarii găzduiesc numeroși germeni, printre care și Stafilococul auriu. Purtarea ochelarilor fără dezinfecția prealabilă crește riscul contactării unei conjunctivite sau stafilococii cutanate.

Specialiștii avertizează că ochelarii 3D sunt periculoși în special pentru copii, care adesea fie duc mâna la gură după ce îi ating, fie le le “ronțăie” rama. O soluție ar fi ca persoanele care merg la cinema să aibă posibilitatea să-și aducă proprii ochelari 3D pe care să și-i deinfecteze acasă sau să existe un control mai strict al igienizării ochelarilor.

O altă problemă medicală a filmelor 3D este că obosesc vederea, prin faptul că induc o mișcare nenaturală a ochilor. Există persoane care după urmărirea unui film 3D acuză dureri de cap, amețeli, încețosarea vederii, tulburări de acomodare vizuală sau chiar greață și vărsături.

Add comment


Security code
Refresh