Lanzap (lansoprazol) - prospect

Lanzap (lansoprazol) - prospect

Acţiune terapeutică: Lanzap (lansoprazol) este un inhibitor al pompei de protoni gastrice. Lansoprazol-ul, un derivat benizimidazolic substituit acţionează în faza finală a producerii de acid controlând ca atare aciditatea intragastrică, independent de stimuli. El inhibă în mod pronunţat secreţia de acid gastric bazal sau stimulat. Lanzap (lansoprazol) este astfel un medicament antisecretor foarte eficient în tratarea rapidă a ulcerului gastroduodenal acut, a esofagitei erozive şi în reducerea hiperacidităţii gastrice la pacienţii suferind de sindromul Zollinger-Ellison.

Compoziţie: Fiecare capsulă cu eliberare lentă conţine: Lansoprazol 30 mg (sub formă de granule filmate enterice).

Acţiune farmacodinamică: Acţiunea constă în stoparea secreţiei gastrice acide independent de stimuli, prin inhibarea selectivă a pompei gastrice la nivelul celulelor parietale. Nu influenţează secreţia de pepsină sau evacuarea gastrică. Prin administrarea de Lanzap se obţine vindecarea ulcerelor acute semnificativ mai repede decât prin administrarea antagoniştilor receptorilor H2, fiind eficient şi în cazul pacienţilor care nu reacţionează la aceştia din urmă.

Acţiune farmacocinetică: Absorbţia depinde de modul de condiţionare şi dozaj. Se absoarbe rapid prin administrarea de capsule cu eliberare lentă. Biodisponibilitatea creşte o dată cu creşterea dozelor şi a duratei tratamentului. Legarea de proteinele plasmatice este de 95-96%. Metabolizarea este rapidă şi completă la nivel hepatic. Excreţia se face prin urină în procent de până la 80%. Afecţiunile hepatice măresc biodisponibilitatea. Absorbţia este încetinită de administrarea în timpul meselor.

Indicaţii: Se recomandă în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, a esofagitei de reflux, a sindromului Zollinger-Ellison şi a ulcerelor generate de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

Dozarea: Ulcer gastric: 30 mg o dată pe zi timp de 8 săptămâni, iar în cazurile severe 60 mg o dată pe zi. Esofagite de reflux: 30 mg o dată pe zi timp de 8 săptămâni. Cazuri recidivante: 60 mg o dată pe zi. Ulcer duodenal: 30 mg o dată pe zi timp de 2-4 săptămâni. Sindromul Zollinger-Ellison: 120 mg o dată pe zi. Terapia de întreţinere: 30-60 mg conform reacţiei pacientului.

Contraindicaţii: Hipersensibilitate la Lansoprazol.

Reacţii adverse: Lanzap (lansoprazol) este în generat bine tolerat, nedeterminând reacţii adverse importante. Efectele secundare sunt de asemenea slabe. Administrarea la vârstnici nu determină o mai mare incidenţă. Cele mai frecvent întâlnite sunt: diaree, cefalee, afecţiuni alergice dermatologice.

Precauţiuni: Lanzap (lansoprazol) nu se va folosi în afecţiunile gastrice maligne. De asemenea, va fi evitată administrarea pe o durată îndelungată. Nu se recomandă copiilor.

Interacţiuni cu alte medicamente: Administrarea de Lanzap (lansoprazol) determină creşterea concentraţiei de diazepam, fenitoină, warfarină şi digoxină şi reduce absorbţia de fier, ampicilină şi ketoconazol. Administrarea în timpul meselor determină scăderea absorbţiei şi a biodisponibilităţii.

Condiţii de păstrare: Se va păstra în loc întunecat, uscat şi rece.

Formă de prezentare: Cutie a 2 blistere x 10 capsule.

Add comment


Security code
Refresh