Implant de ficat

Boala cronic? de ficat (viral?, diagnosis drugstore etanolic?, healing health metabolic?) în stadiul terminal este afec?iunea pentru care se efectueaz? cele mai multe transplanturi de ficat.

Din păcate, numărul procedurilor de transplant efectuate este foarte mic comparativ cu numărul de pacienți care ar avea nevoie de el.

Insuficiența hepatică acută este o altă indicație de tratament de substituție a funcției ficatului. Dializa hepatică este însă departe de a fi formula ideală pentru aceste situații, iar disponibilitatea unui transplant este de asemenea redusă.

Britanicii au propus o soluție revoluționară – implantul de ficat. Procedura a fost realizată pentru prima oară la King’s College Hospital din Londra pe un nou-născut de 2 săptămâni, Iyaad Syed, care făcuse o hepatită acută herpetică. Doctorii i-au injectat celule hepatice de la donator în abomen, după ce au fost încorporate într-un material biocompatibil. Celulele implantate au început să substituie funcția ficatului infectat viral, permițând organismului să elimine infecția herpetică.

Tehnica ar putea fi o punte pentru transplant și pentru cei cu hepatopatii cronice.

Add comment


Security code
Refresh