Hidroclorotiazida, inferioară tuturor celorlalte antihipertensive

Hidroclorotiazida (HCTZ), cialis cel mai des folosit antihipertensiv la nivel mondial, purchase este inferior tuturor celorlalte medicamente hipotensoare conform unei metaanalize publicate în JACC.

La determinarea ambulatorie pe 24 ore a tensiunii arteriale, hidroclorotiazida a produs o scădere semnificativ mai mică a tensiunii arteriale (6.5 mmHg TAS, 4.5 mmHg TAD) față de IECA (12.9/7.7 mmHg), sartani (13.3/7.8 mmHg), beta-blocante (11.2/8.5 mmHg) și calciu-blocante (11.0/8.1 mmHg). Autorii meta-analizei arată că HCTZ a fost lafel de eficientă ca și celelalte clase de antihipertensive atunci când s-a efectuat măsurarea tensiunii arteriale în cabinet, ceea ce sugerează că diureticul tiazidic este mai puțin eficient pe durata nopții.

Deși există multe studii care au dovedit eficiența clinică a HCTZ în ameliorarea prognosticului, acestea au fost derulate cu doze mai mari decât cele folosite în mod curent (12.5-25 mg) sau cu alte tiazide (clortalidonă, indapamidă).

Concluzia este că HCTZ este suboptimal ca monoterapie și că nu trebuie folosit ca tratament de primă linie al hipertensiunii arteriale, decât în combinații cu alte hipotensoare.

Add comment


Security code
Refresh