Diltiazem - prospect

Diltiazem, case cialis comprimate - prospect

Compozitie: Fiecare comprimat conţine: 60 mg clorhidrat de diltiazem.

Acţiune terapeutică: Diltiazem este un medicament blocant al canalelor de calciu, capabil să îmbunătăţească circulaţia coronariană şi să reducă în acelaşi timp rezistenţa periferică şi consumul miocardic de oxigen. În acest mod medicamentul măreşte rezistenţa cardiacă la efort, scade frecvenţa atacurilor de angină şi reduce tensiunea arterială ridicată.

Indicaţii: Diltiazem este indicat în profilaxia şi terapia insuficienţei coronariene, anginei pectorale, anginei Prinzmetal, hipertensiunii arteriale esenţiale uşoare sau moderate şi după infarctul miocardic.

Contraindicaţii: Hipersensibilitate cunoscută la clorhidratul de diltiazem, hipotensiune (presiune sistolică sub 90 mm Hg), tulburări de conducere (bloc atrioventricular sau sinoatrial de gradul II sau III). Diltiazem nu va fi admninistrat în timpul sarcinii şi al lactaţiei. La femei de vârsta fertilităţii trebuie exclusă sarcina înainte de începerea tratamentului şi trebuie instituite măsuri contraceptive eficiente pe toată durata tratamentului.

Precauţii: Administrarea de Diltiazem concomitent cu medicamentele antihipertensive poate duce la o creştere a efectului hipotensor. În consecinţă este necesară ajustarea dozei de medicament. Diltiazem trebuie administrat cu precauţie la bolnavii cu bloc atrioventricular sau insuficienţă cardiacă. În cazul în care un bolnav căruia i se administrează Diltiazem, urmează să suporte o intervenţie chirurgicală sub anestezie generală, medicul anestezist trebuie informat despre acest tratament.

Efecte secundare: Cele mai frecvente efecte secundare care uneori pot necesita întreruperea tratamentului sunt: bradicardia sinusală, blocul sino-atrial. Cele mai rare şi trecătoare efecte secundare includ: astenie, ameţeală, cefalee, insomnie, tulburări digestive (greaţă, dispepsie, dureri epigastrice, uscăciunea gurii, constipaţie sau diaree), somnolenţă. Rareori s-a constatat o uşoară creştere a nivelului enzimelor hepatice - GPT, etc. Aceste fenomene dispar în general la întreruperea tratamentului sau la reducerea dozei utilizate.

Mod de administrare: În cazurile de insuficienţă coronariană: 1 comprimat de 3-4 ori/zi după mesele principale sau conform prescripţiilor medicului. În cazurile de hipertensiune: 1/2 comprimat de 3 ori/zi pentru formele uşoare şi 1 comprimat de 3 ori/zi pentru formele severe, doza poate fi mărită până la 2 comprimate de 3 ori/zi.

Supradozare: Supradozarea poate provoca bradicardie şi hipotensiune arterială. În asemenea situaţii se recomandă administrarea ca antidot al atropinei, adrenalinei şi glucagonului. În cazurile de bradicardie severe se recomandă electrostimulare.

Formă de prezentare: Cutie cu 20 comprimate.

Add comment


Security code
Refresh