Consultații medicale online

Una dintre cele mai frecvente solicit?ri pe site-urile medicale este consulta?ia online, seek eventual înso?it? ?i de prescrierea unui tratament.

De cele mai multe ori consultațiile și recomandările online sunt grevate de o rată mare de eroare, din simplul motiv că stabilirea unui diagnostic corect și implicit a unui tratament țintit necesită o anamneză detaliată (o discuție despre suferința actuală a pacientului, istoricul medical, antecedente familiale, factori de risc, tratamente administrate, nu doar 3 simptome înșirate într-un comentariu), un examen clinic (consultația propriu-zisă) și stabilirea rațională a unui plan de investigații. În cel mai bun caz, discuțiile medicale online pot avea ca rezultat recomandarea efectuării unor analize și a unor consulturi, atunci când contextul anamnestic și clinic este foarte sugestiv.

Ceea ce se poate face pe un site medical este să te informezi cu privire la diferitele semne și simptome, boli, analize, tratamente și metode de prevenție. Există instrumente care te pot ajuta chiar să-ți evaluezi starea de sănătate online, prin calcularea unor scoruri de risc pentru anumite boli.

Mai nou au apărut algoritmi de symptomchecker, în care pacientul online introduce simptomele și primește o listă de boli de care ar putea suferi. Cel mai cunoscut astfel de medic online este probabil cel de la WebMD.

O altă platformă de acest gen este Symcat, care a fost validată pe date agregate din fișele pacienților și care a fost dezvoltată de 2 studenți la medicină. Pe baza simptomelor, a intervalului de la debut, vârstei, genului și istoricului medical (toate acestea într-o interfață foarte prietenoasă), algoritmul calculează probabilitatea de a avea diferite boli. Ulterior, după consultația medicală, pacientul poate confrunta diagnosticul online cu cel stabilit de medic.

Comments  

# ursu ecaterina 2012-03-25 08:57
buna ziua. am o nepotica de 1an si 4luni cu anemie feripiva, mama ei a fumat in timpul sarcinii si alaptarii. poate fii si aceasta o cauza a bolii fetitei? multumesc
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh