Autopsia non-chirurgicală

Autopsia se face actualmente prin deschiderea cavit??ii toracice, troche thumb abdominale ?i craniene ?i examinarea organelor interne.

Cercetătorii de la Universitatea Leicester propun o nouă abordare a autopsiei, care ar putea fi mai ușor de acceptat de către familiile celor decedați. Într-un studiu pe 33 persoane decedate, noua tehnică a identificat cu precizie cauza decesului în 80% din cazuri. Autopsia non-chirurgicală presupune ca primă etapă scanarea CT a întregului corp pentru depistarea leziunilor traumatice, fracturilor sau cancerelor. Următoarea etapă constă în examinarea cordului prin cateterism: se efectuează o mică incizie la nivel gâtului pe care se introduce un cateter, se avansează până la inimă și se evidențiază eventualele leziuni cardiace prin injectarea de substanță de contrast.

Acestă nouă tehnică (autopsia non-chirurgicală sau autopsia "estetică") ar putea fi utilizată în special în cazurile în care autopsia convențională este greu acceptată de aparținători sau este refuzată din motive religioase.

Referințe: New post-mortem method developed

Add comment


Security code
Refresh