Astonin H (fludrocortizon) - prospect

Astonin H (fludrocortizon) - prospect

Prezentare farmaceutică: Comprimate conţinând 0,1 mg fludrocortison (cutie cu 30 buc.).

Acţiune terapeutică: Hormon glucocorticoid sintetic, cu efect puternic de mineralocorticoid. Produsul asigură un aport de hormon mineralocorticoid, cu administrare per os, care poate substitui deficienţa de mineralocorticoizi şi care exercită o acţiune intensă de retenţie de sodiu şi apă.

Indicaţii: Insuficienţă adreno-corticosuprarenală, sindrom adreno-genital (după echilibrarea balanţei hidroelectrolitice), hipotensiune arterială posturală marcată, în special la pacienţii cu diabet zaharat sau la cei sub tratament cu levodopa.

Mod de administrare: Per os. Tratamentul este individualizat în funcţie de starea şi reactivitatea pacientului. În insuficienţa adreno-corticosuprarenală: în general 0,1 mg/zi, sau alte variante: 0,1 mg de 3 ori pe săptămână sau 0,2 mg zilnic. În caz de H.T.A., doza va fi de 0,05 mg fludrocortizon/zi. Concomitent se administrează cortizon (10-37,5 mg/zi) sau hidrocortizon (10-30 mg/zi). În sindromul adreno-genital cu pierdere de sare, doza uzuală este de 0,1-0,2 mg/zi. Alte afecţiuni: pentru creşterea tensiunii la pacienţii cu hipotensiune posturală se administrează 0,1-0,4 mg/zi la diabetici şi 0,05-0,2 mg la cei sub tratament cu levodopa.

Reacţii adverse: Edeme, hipertensiune arterială, favorizează procesele inflamatorii.

Contraindicaţii: Insuficienţă cardiacă, insuficienţă renală, hipertensiune arterială, ateroscleroză cerebrală, hipopotasemie.

Comments  

# Mihaela 2017-06-05 15:09
Buna ziua am nevoi de ajutor unde pot gasi pastilele astonim h imi trebuie urgent
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh