Ziua Mondială a Inimii 2013

Ziua Mondial? a Inimii (World Heart Day) se celebreaz? în fiecare an pe 29 septembrie, shop din anul 2000, there sub egida Federa?iei Mondiale a Inimii (World Heart Federation) ?i Organiza?iei Mondiale a S?n?t??ii (OMS).

Scopul este de a conștientiza opinia publică cu privire la faptul că bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale constituie principala cauză de deces la nivel mondial, făcând anual peste 17 milioane de victime. Peste 80% din aceste decese premature ar putea fi prevenite prin evitarea factorilor de risc – fumat, alimentație nesănătoasă și sedentarism.

Sub motto-ul “Take the road to a healthy heart!”, Ziua Mondială a Inimii 2013 are drept mesaj importanța adoptării unui stil de viață sănătos încă din copilărie, pentru a preveni din timp bolile cardiovasculare. Studiile arată că ateroscleroza și insulinorezistența încep să fie din ce în ce mai prezente încă din copilărie, iar obiceurile nesănătoase dezvoltate în această perioadă a vieții continuă mai departe și în viața de adult, ceea ce fac din individ un candidat sigur pentru boală cardiovasculară.

Un chestionar al Federației Mondiale a Inimii derulat în 2012 a evidențiat că jumătate dintre adulți sunt de părere că trebuie să aștepte până la 30 ani sau mai mult până să înceapă măsuri de prevenție a bolilor cardiovasculare. Percepția este foarte greșită, întrucât prevenția și evitarea factorilor de risc trebuie să înceapă încă din copilărie și să fie aplicată pe durata întregii vieți. Copiii trebuie educați de mici să fie activi fizic și să mănânce sănătos, pentru a nu deveni obezi și țintă a bolilor cardiovasculare.

Mai multe detalii pe pagina World Heart Day.

Add comment


Security code
Refresh