SOS Cardio – Atenție, risc cardiovascular

SOS Cardio – Aten?ie risc cardiovascular, cialis salve este mesajul cu care ne întâmpin? prima pagin? a siteului Funda?iei Române a Inimii. Sub acest motto se deruleaz? campania de educare a popula?iei pentru preven?ia bolilor cardiovasculare în România, unhealthy capsule care are ?i o pagin? dedicat? – soscardio.ro.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial (și va rămâne așa și pentru următorii 20 ani, conform estimărilor OMS). În România peste 150.000 români mor anual prin boli cardiovasculare (reprezentând 61% din numărul total de decese) și zilnic 40 români decedează prin infarct miocardic În statistica din 2010 a AHA (American Heart Association) – publicată în revista Circulation, România ocupă locul 4 la rata deceselor de cauză cardiovasculară la bărbați și locul 3 la femei.

În acest context, campania SOS Cardio propune românilor să-și facă o evaluare online a factorilor de risc cardiovascular – prin Testul Cartonașelor de Risc. Astfel, fiecare persoană poate afla câți factori de risc are (prin parcurgerea celor 10 cartonașe – ereditatea, diabetul zaharat, genul masculin, vârsta, obezitatea, fumatul, sedentarismul, hipertensiunea, colesterolul, stresul) și se poate adresa medicului pentru combaterea lor.

Realități despre bolile cardiovasculare în România:

  • 2 din 3 români mor din cauza unei boli cardiovasculare
  • la fiecare 3 minute și jumătate un român moare din cauza unei boli cardiovasculare
  • la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct miocardic acut, iar 1 din 10 nu supravieţuieşte.
  • la fiecare 20 minute un român suferă un accident vascular cerebral, iar 1 din 5 nu supravieţuieşte.
  • 1 din 3 români suferă de hipertensiune arterială. Astăzi, 131 dintre ei vor înceta din viaţă.
  • 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare

Există posiblitatea calculării online a riscul cardiovascular la 10 ani, folosind scorul Framingham.

Add comment


Security code
Refresh