Nurofen Plus - prospect

Nurofen Plus (ibuprofen) - prospect

Compoziție:
Un comprimat filmat conține ca substante active ibuprofen 200 mg și fosfat de codeină hemihidrat 12,8 mg. De asemenea, conține excipienți pentru: nucleu - celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, hidroxipropilmetilceluloza, amidon pregelatinizat sifilm - Opaspray alb M-1-7111B solid*, hidroxipropilmetilceluloza, talc.
*Compozitia Opaspray alb M-1-7111B solid: hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de titan (E171).

Indicații:
Nurofen Plus contine ibuprofen care apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acționează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamație și febră. Codeina este un analgezic puternic care scade transmiterea mesajului dureros în organism. 
Nurofen Plus este indicat pentru calmarea durerilor de cap, menstruale, dentare, ale spatelui, reumatice, musculare, in migrena si nevralgii, reducerea febrei si simptomelor din raceala si gripa.

Contraindicații:
Nu trebuie sa utilizați Nurofen Plus, dacă: 
- ați avut o reactie alergica la ibuprofen, codeina, acid acetilsalicilic sau orice alt component enumerat mai sus 
- ați suferit o inrautatire a astmului bronsic, o eruptie alergica, mancarime sau rinoree la administrarea ibuprofenului, acidului acetilsalicilic sau medicamentelor similare 
- aveți sau ati avut ulcer gastric si duodenal 
- suferiți de constipatie cronica 
- aveți dificultati în respirație 
- aveți varsta sub 12 ani 
- aveți insuficiență cardiacă severă

Reacții adverse:
În general, Nurofen Plus este bine tolerat de majoritatea persoanelor. Totusi, pot sa apară următoarele reacții adverse: durere sau disconfort gastric, greata, ulcer gastric, scaun colorat in negru, eruptii cutanate, mancarime, inrautatirea astmului bronsic, respiratie suieratoare inexplicabila sau dificultati în respirație, tulburări hepatice si renale, dureri de cap, somnolență, amețeli și tulburări ale auzului, constipatie, deprimare respiratorie, supresia tusei, rareori, descuamarea pielii, aparitia cu usurinta a vanatailor sau umflarea fetei. Daca prezentati oricare dintre aceste simptome sau aveti orice alte simptome neobisnuite, întrerupeți administrarea medicamentului si spuneti medicului dumneavoastra. 
Medicamente precum Nurofen Plus se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral.

Mod de administrare:
Adulți și copii peste 12 ani: Utilizați la nevoie 1-2 comprimate filmate Nurofen Plus, apoi, daca este necesar, utilizati 1-2 comprimate filmate Nurofen Plus la intervale de 4-6 ore. Comprimatele filmate trebuie înghițite întregi cu apă.
Nu depășiți doza de 6 comprimate filmate Nurofen Plus pe zi. 
Produsul nu se administrează copiilor sub 12 ani. 
Dacă simptomele persistă sau se agravează adresați-vă medicului. Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Precauții:
Întrebati medicul dumneavoastra înainte de a utiliza Nurofen Plus, dacă: 
- aveți sau ati avut astm bronsic 
- aveți afectiuni renale, cardiace sau hepatice 
- utilizați orice tratament curent, in special cu alte analgezice sau produse continand acid acetilsalicilic, ibuprofen sau alte AINS, medicamente antihipertensive (de exemplu diuretice), anticoagulante, metotrexat sau litiu, inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) administrați în ultimele 14 zile
- aveți tulburari ale tiroidei 
- aveți hipotensiune arteriala 
- aveți presiune intracraniana crescuta sau leziuni cerebrale 
- sunteți însărcinată sau alăptați. 
Medicamente precum Nurofen Plus se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari și în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depășiți doza și durata recomandate pentru tratament. Dacă aveți probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau considerați că ați putea fi în situație de risc din cauza acestor afecțiuni (de exemplu, dacă aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie să discutai despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Forma de prezentare:
Cutie cu un blister a 12 comprimate filmate.

Add comment


Security code
Refresh