Natazia, primul contraceptiv oral tetrafazic

Pe data de 6 mai 2010, prescription purchase FDA a aprobat o nou? combina?ie hormonal? contraceptiv?, pentru administrare oral?. Natazia con?ine doi hormoni feminini sintetici, estradiol valerat (estrogen) ?i dienogest (progestin), fiind primul contraceptiv oral tetrafazic, ce urmeaz? s? fie pus pe pia?? în SUA. Natazia, care este produs de firma Bayer, conţine pilule ale căror doze de progestin şi estrogen variază de 4 ori pe durata ciclului menstrual.

Siguranţa şi eficacitatea contraceptivului oral Natazia au fost evaluate în 2 studii clinice multicentrice de fază 3, în America de Nord şi Europa. Studiile clinice au evaluat 1867 de femei şi aproximativ 30.000 de cicluri a 28 de zile de tratament. Eficacitatea contraceptivului Natazia a fost dovedită în ambele trialuri clinice.

Cele mai frecvente efecte adverse observate au fost: sângerări vaginale, sensibilitate a sânilor, cefalee, greaţă, vărsături, creştere ponderală şi acnee. Femeilor fumătoare cu vârsta mai mare de 35 de ani nu li se recomandă folosirea acestui contraceptiv. Fumatul creşte riscul de evenimente cardiovasculare severe asociat tratamentelor contraceptive hormonale.

La nivel mondial, peste 100 milioane de femei folosesc contraceptive orale.

sursa

Add comment


Security code
Refresh