Medicina în filme și seriale

Pentru c? medicina este atât ?tiin?? cât ?i art?, cialis pentru c? medicii salveaz? vie?i ?i pentru c? fiecare persoan? a tr?it sau va tr?i cel pu?in o experien?? medical? major?, store filmele ?i serialele cu teme medicale au constituit întotdeauna un succes în cinematografe.

Iată câteva dintre cele mai bune filme medicale:

The Diving Bell and the Butterfly (2007): Filmul Scafandrul și fulturele spune povestea reală a lui Jean-Dominique Bauby, editor la revista Elle, care în urma unui atac cerebrovascular dezvoltă sindromul locked-in. Complet paralizat și comunicând doar prin clipit, Jean-Do reușește să scrie de pe patul de spital cartea The Diving Bell And The Butterfly, în care descrie experiența sa de prizonier în propriul corp.

One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975), Awakenings (1990) și K-Pax(2011): Poate pentru că este și cel mai puțin înțeles domeniu din medicină (cel puțin deocamdată), psihiatria  a dat cinematografiei aceste trei foarte bune filme.

Pathology (2008): În Pathology suntem în fața unui joc mortal pus la cale de un grup de studenți la medicină: care dintre ei reușește să comită crima perfectă?

Awake (2007): În timpul unei operații pe inimă, un pacient este treaz și conștient, dar paralizat.

Something the Lord Made (2004): Un film despre pionieriatul în chirurgia cardiacă.

Contagion (2011) și altele: Boli infecțioase, arme biologice, epidemii, chiar pandemii – toate acestea au constituit subiectul mai multor filme de succes.

Alte filme cu și despre medici – Whitecoats (Intern Academy), Anatomy(2000), Unrest (2006), City of Angels (1998), Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009).

Și serialele medicale au prins foarte bine la public – House MDGrey’s AnatomyDr. QuinnA Gifted ManScrubsChicago HopeERMASH.

Vizionare placută!

Add comment


Security code
Refresh