Intubație orotraheală cu robot

Intuba?ia orotraheal? este o procedur? de management avansat a c?ilor aeriene.

Indicațiile IOT sunt stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută (PaO2 <60 mmHg sau PaCO2 >45 mmHg), obstrucția de căi aeriene, pentru protecția arborelui respirator de aspirație gastrică, în traumatisme toracice severe, în anestezia generală și la pacienții cu stare de conștiență alterată (scor Glasgow sub 8).

Procedura constă în introducerea unui tub endotraheal ghidat de laringoscopia indirectă. Ca și complicații pot apărea edem glotic, leziuni de părți moi, paralizie de corzi vocale, leziuni traheale.

O prezentare video despre intubația traheală este disponibilă aici.

Dr. Thomas M. Hemmerling, profesor la MUHC (McGill University Health Centre) și creatorul sistemului de anestezie automată McSleepy vine cu o nouă inovație: primul robot de intubație orotraheală controlat prin joystick, numit The Kepler Intubation System (KIS). Robotul facilitează procedura de intubație și reduce riscul unor complicații asociate cu managementul avansat al căilor aeriene. Prima operație cu KIS a fost deja realizată la Montreal General Hospital la începutul lui aprilie 2011.

Add comment


Security code
Refresh