Ghid de aplicare a autobronzantului pas cu pas

Iat? pa?ii pe care trebuie s? îi urmezi pentru a ob?ine un bronz uniform:

1. Alocarea unui timp suficient pentru aplicarea produsului autobronzantului ales.  Aplicarea autobronzantului trebuie începuta cu cel putin 2 ore înaintea iesirii în oras. Cel mai bun moment este cu câteva ore înainte de culcare.

2. Toate lucrurile necesare trebuie sa fie la îndemâna! Cel mai potrivit loc pentru aplicarea autobronzantului este baia, pentru ca dusul va precede procedura iar spalarea mâinilor pe durata acesteia se va face frecvent. Mai sunt necesare: sapunul, lotiunea de corp, autobronzantul, elasticul de par, periuta de unghii, peria cu coada lunga pentru aplicarea pe spate. Este bine ca un ceas sa fie prin apropiere, pentru a contoriza timpul.

3. Hainele purtate vor fi alese în functie de cât de întinsa este zona pe care se doreste aplicarea autobronzantului. Costumele de baie vechi, strâmte si închise la culoare reprezinta cea mai buna alegere. Daca autobronzantul va fi aplicat doar pe fata, brate si picioare se va purta un tricou închis la culoare si pantaloni scurti strâmti.  Hainele trebuie sa fie strâmte pentru a delimita precis zonele pe care se aplica autobronzantul de cele pe care nu se va aplica. Se va evita purtarea hainelor din materiale sintetice, care contin nylon, doarece autobronzantele lasa pete definitive pe acestea.

4. Înaintea aplicarii propriu-zise este necesar un dus exfoliant, pentru îndepartarea celulelor moarte de la suprafata tegumentului.

5. Pregatirea dinaintea aplicarii. Dupa dus, se va astepta o perioada de timp pentru uscarea totala a corpului si ventilarea încaperii, apoi se va aplica lotiunea de corp uzuala.

6. Începerea aplicarii. Se va consulta ceasul si se va începe aplicarea la nivelul membrelor inferioare. Aplicarea se va face pe întreg piciorul, de la marginea costumului de baie în jos, cu miscari circulare, mai dure decât în cazul aplicarii lotiunii de corp, fara omiterea niciunei portiuni. În zona gleznelor si pe talpi se va folosi o cantitate mica de autobronzant. Daca dupa terminarea aplicarii pe un picior, au trecut mai mult de 5 minute, se vor spala mâinile si se va folosi periuta de unghii. Dupa ce autobronzantul a fost aplicat si pe celalalt picior, se va repeta spalarea pe mâini.

7. Continuarea aplicarii autobronzantului. Daca parul a fost spalat si este ud, acum este momentul pentru a fi uscat. Dupa uscare, parul va fi prins cu un elastic si se va consulta din nou ceasul. Atuobronzantul va fi aplicat pe portiunea neacoperita de haine, pe întreg trunchiul. Pentru spate se va folosi peria cu coada lunga. Se vor spala mâinile si se va începe aplicarea la nivelul bratelor. La urmatoarea spalare pe mâini, se va evita împrastierea apei pe mâni pentru a nu produce pete.

8. Terminarea aplicarii autobronzantului. Fata si gâtul vor fi lasate la urma. Produsul autobronzant va fi întins pe aceste zone în strat subtire, deoarece efectul de bronz apare foarte usor. Persoanele cu parul scurt trebuie sa aplice autobronzantul si în spatele urechilor. Evident, dupa ce aplicarea la nivelul acestor zone s-a terminat, mâinile vor fi spalate iarasi!

9. Evitarea înnegririi genunchilor, coatelor, gleznelor si tapilor. Deoarece aplicarea autobronzantelor produce un efect intens la nivelul acestor zone, cu aparitia unei culori închise, se va aplica o lotiune de corp uzuala si se va insista pe aceste portiuni de piele. Pentru ultima data, mâinile vor fi spalate cu un sapun astringent.

10. Uscarea pielii. Dupa aplicarea autobronzantului, se vor evita eforturile si transpirarea pentru o ora. Pentru 15 minute, se va evita contactul cu orice sau oricine! Dupa ce au trecut cele 15 minute (desi e de preferat pastrarea unui interval de o jumatate de ora), poate fi îmbracata o camasa de noapte subtire. Pentru o ora, nu vor fi îmbracati blugi strâmti, sosete sau sutiene. Daca e posibil, e de preferat sa nu fie îmbracata nicio haina pentru o ora, dupa care sa fie folosita o camasa de noapte subtire! Bronzul va fi observat dimineata, la trezire. Evident, aplicarea autobronzantului dimineata, îaninte de a merge la scoala sau la serviciu, nu este recomandata.

11. Mentinerea bronzului obtinut. Pentru a avea grija de noul bronz, se va evita contactul cu apa sau eforturile care produc transpiratie, timp de 3 ore de la aplicare. Înainte de urmatoarul dus, trebuie pastrat un interval de 8 ore. Înainte de urmatoarea aplicare, în timpul spalarii va fi folosit un gel de dus exfoliant. La urmatoarea aplicare a autobronzantului, cantitatea folosita poate fi crescuta. Frecventa exfolierii si reaplicarii depinde de mai multi factori: tipul pielii, tipul autobronzantului (cele cu continut mare în apa au un efect mai scurt), exfolierea (dacaa acesta nu s-a facut corect, bronzul poate disparea chiar si dupa o zi). De obicei, reaplicarea trebuie practicata o data la 3 zile. Daca reaplicarea se va face mai frecvent (la o zi sau doua), se vor lua precautii pentru evitarea iritatiei pielii cauzata de exfoliere.

Add comment


Security code
Refresh