Femeile înalte și cele supraponderale, risc crescut de cancer ovarian

Femeile înalte ?i cele cu exces ponderal prezint? un risc crescut de cancer ovarian, pharmacy there potrivit unui review publicat în PLoS Medicine.

Cercetarea a arătat o creștere a riscului de cancer de ovar cu 7% pentru fiecare plus de 5 cm în talie, independent de vârstă, educație, menarhă, paritate, fumat, consum de alcool, status menopauzal, istoric de histerectomie, folosirea de preparate hormonale (contraceptive sau tratament de substituție) sau antecedente familiale de cancer genital. Astfel, o femeie de 167 cm are un risc cu 21% mai mare de cancer ovarian decât o femeie de 152 cm, însă creșterea absolută a riscului este destul de mică, respectiv 20:1000 față de 16:1000. Studii anterioare au arătat faptul că persoanele înalte au un risc crescut de cancer.

Studiul a mai arătat o creștere cu 10% a riscului de cancer ovarian pentru fiecare surplus de 5 kg/m2 la indicele de masă corporală, la femeile care nu au luat niciodată tratament de substituție hormonală.

Review-ul a inclus 47 studii epidemiologice din 14 țări, analizând datele a 25.000 femei cu cancer ovarian și peste 80.000 femei fără cancer de ovar.

Add comment


Security code
Refresh