Eferalgan - prospect

Eferalgan, try comprimate - prospect

Prezentare farmaceutică: Comprimate efervescente a 3 g conţinând: paracetamol 0,330 g, acid ascorbic 0,200 g, excipienţi q.s.p. (cutie cu 20 buc.).

Acţiune terapeutică: Eferalgan are acţiune antalgică şi antipiretică, permiţând combaterea rapidă a durerilor şi a febrei.

Indicaţii: Eferalgan este indicat adulţilor şi copiilor peste 7 ani în tratamentul simptomatic al afecţiunilor dureroase şi febrile.

Mod de administrare: Se pune comprimatul într-un pahar cu apă. Dizolvarea totală se obţine imediat. Adulţi: începând de la 15 ani: 1-2 comprimate o dată sau de 3 ori pe zi; copii între 7-13 ani: 1/2-1 comprimat, o dată sau de 3 ori pe zi; copii între 13-15 ani: 1-1 1/2 comprimat o dată sau de 3 ori pe zi. Dozele trebuie spaţiate la un interval de 4 ore.

Reacţii adverse: Reacţiile alergice apărute în mod excepţional impun oprirea tratamentului.

Contraindicaţii: Hipersensibilitate la paracetamol; insuficienţă hepato-celulară; litiază renală, atunci când doza zilnică de vitamina C depăşeşte 1 g (mai mult de 5 comprimate/zi).

Precauţii: Să nu se depăşească doza indicată, iar în caz de supradozaj accidental, trebuie consultat medicul. În caz de regim desodat sau hiposodat, trebuie ştiut faptul că fiecare comprimat de Eferalgan conţine aproximativ 330 mg de sodiu. Important Tubul trebuie închis imediat după utilizare.

Add comment


Security code
Refresh