Efectele medicale ale 9/11

Similar analizei efectelor pe care criza financiar? le are asupra s?n?t??ii, find cercet?torii au încercat s? stabileasc? care au fost consecin?ele medicale ale atentatelor din 11 septembrie 2011 asupra turnurilor gemene din New York.

În seria 9/11: ten years on publicată în Lancet aflăm că persoanele expuse direct atacurilor de la World Trade Center au o incidență crescută de astm, sinuzită și boală de reflux gastroesofagian. Persistența acestor afecțiuni a fost confirmată și de un alt studiu publicat în American Journal of Gastroenterology.

Salvatorii prezenți la atacurile din 9/11 continuă să aibă o frecvență crescută de depresie, tulburare de stress posttraumatic și tulburare de panică.

S-a constatat și un exces de cazuri de cancer la persoanele expuse direct evenimentelor din 9/11 (Environmental Health Perspectives), însă este necesară o urmărire pe termen mai lung pentru a stabili rolul acestei expuneri.

Pe lângă cazurile de boli respiratori constituite clinic, anomalii spirometrice au fost prezente la 42% dintre persoanele la risc din cohorta studiată. Afectarea funcției pulmonare ca urmare a expunerii la praf a fost evidențiată și de un studiu publicat în NEJM. Un număr crescut de cazuri de sarcoidoză a fost raportat la pompierii care au participat la operațiunile de salvare.

Nu în ultimul rând, în anul următor atentatelor din 9/11 a existat un exces de 1595 decese în accidente pe autostradă, urmare a creșterii călătoriilor cu mașina de teama celor cu avionul.

Mai multe despre efectele medicale ale 9/11 puteți citi și pe siteul New York City.

Add comment


Security code
Refresh