Distonocalm - prospect

Distonocalm, cialis comprimate - prospect

Compoziţie: Un comprimat conţine: propranolol 15 mg, sulfat de atropină 0,20 mg, ergoton 0,30 mg, amobarbital sodic 25 mg.

Acţiune terapeutică: Propranololul are acţiune beta-adrenolitică, înlăturând efectele datorate activării beta-receptorilor adrenergici. Substanţa este activă mai ales în tulburările cardiovasculare care apar la bolnavi cu hipertonie simpatică. Prin acelaşi mecanism are acţiune inhibitoare asupra sistemului nervos central. Alcaloizii din secara comută au acţiune simpatolitică centrală iar în periferie blochează receptorii alfa-adrenergici. În asociere cu propranololul realizează o diminuare globală a nivelului funcţional al sistemului simpatic. Sulfatul de atropină are efecte parasimpatolitice diminuând sau înlăturând tulburările care apar în cazul creşterii tonusului funcţional parasimpatic. Aceste efecte se manifestă mai ales asupra aparatelor digestiv, respirator şi excretor, la nivelul cărora parasimpaticul are acţiune activatoare. Amobarbitalul este un barbituric cu acţiune de durată medie metabolizat în proporţii mari de enzimele sistemului oxidazic microzomal hepatic şi care nu produce efecte reziduale. Substanţa are efecte inhibitoare proprii asupra sistemului nervos vegetativ şi potenţează acţiunile asocierii medicamentoase din Distonocalm.

Indicaţii: Distonii neuro-vegetative cu manifestări digestive (dureri abdominale, difuze sau localizate, senzaţie de balonare sau greutate epigastrică, arsuri epigastrice, greţuri, vărsături, tulburări ale tranzitului intestinal), cu manifestări cardiovasculare (tahicardie, extrasistole, palpitaţii, puls labil, crize de vasoconstricţie sau vasodilataţie cu senzaţie de valuri de căldură, transpiraţie, ameţeli, extremităţi reci, parestezii etc.). Tulburări neurovegetative din nevroza astenică, climacteriu, hipertiroidism, hipertensiune arterială în stadiu incipient.

Contraindicaţii: Glaucom, sarcină, insuficienţă cardiacă, ileus, astm bronşic, bradicardie sinusală.

Mod de administrare: Adulţi câte 1 comprimat de 2-4 ori pe zi. Administrarea se va face cu 30-60 de minute înainte sau cu 2-3 ore după masă, în serii de câte 15-20 zile pe lună.

Formă de prezentare: Flacoane cu 30 de comprimate filmate sau cutii cu 3 blistere a 10 comprimate.

Add comment


Security code
Refresh