Conferința Națională Alzheimer 2012

Conferinta Nationala Alzheimer 2012

Societatea Romana Alzheimer organizeaza in perioada 23 - 25 februarie 2012, la Institutul National de Statistică, Conferinta Nationala Alzheimer, cu tema "Actualitati in domeniul dementelor; Dementa Alzheimer - problema majora de sanatate publica a Romaniei".
Conferinta Nationala Alzheimer abordeaza o tematica de mare diversitate, propunandu-si sa realizeze si la aceasta editie, o manifestare de inalt nivel stiintific. Printre temele abordate mentionam:

 • Epidemiologia dementei si aspecte demografice
 • Politici europene in domeniul dementei
 • Costurile bolilor neurodegenerative
 • Imagistica in dementa
 • Spectrul dementelor fronto-temporale
 • Interrelatia dintre depresie, dementa si bolile vasculare
 • Dementa prodromala - semne clinice
 • Investigatia neuro-psihologica in demente
 • Nevoile specifice ale pacientilor cu dementa din perspectiva persoanelor afectate de boala
 • Interventii psihosociale in demente
 • Farmacoechivalenta
 • Farmacoeconomie

Vom fi onorati de prezenta unor specialisti de inalt prestigiu national si international, printre care amintim: Prof. Dr. Ingmar Skoog, Prof. Dr. Ove Almkvist,  Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, Prof. Dr. Vasile Ghetau, Prof. Dr. Monica Hancianu,  Conf. Dr. Sorin Paveliu, Helga Rohra – reprezentant al pacientilor, Dr. Nenad Bogdanovic, Dr. Nori Graham, Dr. Kathleen Hayden,  Dr. Ara Kachaturian, Dr. Svante Ostling, Dr. Simona Sacuiu, Dr. Alina Solomon, Dr. Gabriela Spulber, Annette Dumas - Public Affairs Officer Alzheimer Europe, Dr. Adrian Stanescu. 

Un eveniment special va fi lansarea in premiera a Aliantei Anti Alzheimer (AAA), care reuneste intr-o platforma comuna organizatii nonguvernamentale, institutii si persoane publice si care are drept principal obiectiv obtinerea recunoasterii dementei ca problema de sanatate publica in Romania. De asemenea, in cadrul Conferintei Nationale Alzheimer vor fi organizate 3 cursuri in domeniile: farmacoeconomie, neuropsihologie si neuroimagistica

Declaratii de presa:

Conf. Dr. Catalina Tudose
Presedintele Societatii Romane Alzheimer

Ne dorim ca aceasta noua editie a conferintei sa fie un prilej de informare asupra celor mai recente progrese inregistrate in cercetare si ingrijire, comunicate prin prelegeri si workshopuri care vor aborda teme variate de la costul dementei si politici europene de sanatate si de organizare a cercetarii in urmatorul deceniu la mecanisme etiopatogenice, tehnici noi de diagnostic "data-mining" care vor permite noi clasificari, dincolo de aspectele fenomenologice si in consecinta aplicarea unor noi tratamente. Speram ca Alianta Anti Alzheimer sa-si atinga obiectivul, respectiv elaborarea unui program national pentru dementa.

Acreditarea jurnalistilor
:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informatii privind evenimentele CNALZ 2012, jurnalistii sunt invitati sa completeze Formularul de acreditare pus la dispozitie in format .pdf pe site-ul Congresului (sectiunea Biroul Presa).
Dupa primirea Formularului de acreditare completat, semnat si stampilat la numarul de fax 021-212-27-02 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului www.alzcongres.ro

Add comment


Security code
Refresh