Câte calorii are o Cola?

Pe cât de u?or bem un suc, ambulance click pe atât de greu ne va fi s? ardem caloriile pe care le con?ine.

Și dacă ne gândim că pe lângă suc mai mâncăm și un hamburger sau o schaworma, o masă tip fast-food oferă organismului mare parte din necesarul de calorii pentru o zi. Compoziția nutrițională a junkfood-ului este însă un dezastru și în plus aceste produse nu sunt deloc sățioase.

O doză (250 ml) sau un pahar de cola conține 105 kcal sau 5% din necesarul zilnic de calorii. Dar cine bea doar 1 pahar de cola? Consumul pornește de la cel puțin o sticlă de 0.5 l, la care dacă mai adaugăm o schaworma medie de 500 g (circa 1000 kcal), atingem 60% din caloriile necesare pe o zi. Pe termen scurt înseamnă un exces caloric, iar pe termen lung obezitate și boli cardiometabolice. Ca să vă faceți o idee cam cat de frecvent e scenariul de mai sus – românii consumă 220.000 schaworme pe zi, potrivit unei analize Business Standard citată de Gândul.

Când poftiți la o masă fast-food, gândiți-vă și că pentru a arde aceste calorii, sunt necesare 2-3 ore de alergat (sau alt sport). Pe siteul Work It Out Calculator puteți calcula câtă activitate fizică trebuie să faceți pentru a arde caloriile acumulate după o sticlă de suc.

Add comment


Security code
Refresh