Bărbații, predispuși la diabet zaharat

B?rba?ii sunt predispu?i s? dezvolte diabet zaharat la valori ale indicelui de mas? corporal? mai mici decât femeile, rx click potrivit unui studiu publicat în Diabetologia.

Explicația pentru această susceptibilitate crescută a sexului masculin constă în distribuția excesului de țesut adipos: bărbații depun grăsime în ficat (steatoză hepatică) și jurul abdomenului (obezitate centrală, androidă) – distribuție asociată cu un risc crescut de diabet, spre deosebire de femei la care excesul adipos se depune pe coapse și fese, zone care nu influențează atât de mult riscul de diabet. Această diferență privind distribuția excesului de țesut gras face ca femeile să trebuiască să acumuleze mai multă grăsime decât bărbații pentru a dezvolta diabet. Astfel, într-un lot de aproape 100.000 pacienți, bărbații au dezvoltat diabet la un indice de masă corporală (IMC) de 31.83, față de 33.69 la femei.

Excesul ponderal este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru diabetul zaharat, boală care este mai frecventă la bărbați.

Foto: heralddeparis.com

Add comment


Security code
Refresh