Al 22-lea Congres al Societății Române de Pneumologie

Al XXII-lea Congres al Societ??ii Române de Pneumologie

„Plămânul - țintă sau cauză”

Al  XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie 2012, la Poiana Brașov. Ediţia de anul acesta are ca temă principală „Plămânul - țintă sau cauză” şi vizează evidențierea patologiei pulmonare, cu multiplele sale probleme de diagnostic, terapie și arie de influență asupra altor afecțiuni.

Conform statisticilor Societății Române de Pneumologie, peste un milion de români suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) şi aproximativ 30.000 de pacienți au tuberculoză. În ţara noastră, astmul a ajuns la o prevalenţă de 6 - 7%, peste 1 milion de români fiind diagnosticaţi cu forme ale acestei afecţiuni. În plus, românii fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de țigări, iar 85% din pacienții cu cancer bronhopulmonar sunt fumători.

În contextul acestor statistici îngrijorătoare, Societătea Română de Pneumologie aduce în prim plan problematica celor mai importante afecţiuni de natură pulmonară, propunând dezbaterii subiecte precum: tuberculoză pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice, infecțiile pulmonare,  pneumopatiile interstițiale difuze, neoplasmul bronho-pulmonar, comorbidități cu implicare pulmonară, patologie pleurală, tabagismul.

Evenimentul reunește, ca speakeri, personalități marcante din pneumologia românească și europeană, dar și specialiști care în formarea sau practica lor se întâlnesc cu patologia respiratorie: specialişti în medicină internă, chirurgie toracică, alergologie, boli infecţioase, otorinolaringologie, pediatrie, terapie intensivă, medicină de urgenţă, anestezie şi medici rezidenţi. „Vedem în tema congresului o perfectă oportunitate pentru a reuni medici, oameni de ştiinţă şi pacienţi care să-şi împartăşească opiniile despre lumea penumologiei la nivelul anului 2012.” a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele congresului şi preşedinte interimar al Societăţii Române de Pneumologie.

Participarea la lucrări se face sub formă de comunicări orale (prezentări powerpoint) şi postere, iar termenul limită de trimitere a rezumatelor este 1 martie 2012.

Pentru mai multe informații legate participarea la al XXII-lea Congresul al Societății Române de Pneumologie, puteți consulta website-ul oficial al evenimentului: www.congrespneumo2012.ro.

Add comment


Security code
Refresh